Dag van de bedreigde advocaat. Kom ook!
8 januari 2016

Dag van de bedreigde advocaat. Kom ook!

Honduras

Vrijdag 22 januari 2016 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Deze dag staat in het teken van advocaten uit Honduras die hun leven riskeren om fundamentele mensenrechten en vrijheden te garanderen. Kijk voor meer informatie op onze landenpagina Honduras. In het kader van deze dag worden verschillende events georganiseerd in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

 

Programma

14.00 Manifestatie en aanbieden petitie

Locatie Vredespaleis in Den Haag

Manifestatie voor de bedreigde Hondurese advocaten bij het Vredespaleis. Aandacht wordt gevraagd voor vermoorde en ernstig bedreigde advocaten in Honduras. Eerder die dag wordt een petitie aangeboden bij de Hondurese ambassades en consulaten in verschillende steden binnen en buiten Europa.

Wees solidair en laat uw stem horen! Kom op vrijdag 22 januari 2016 om 14.00 uur in toga naar het Vredespaleis in Den Haag.

16.00 – 17.00 Seminar

Meldt u zich aan voor dit seminar via deze LINK

Locatie: advocatenkantoor Buren, Johan de Wittlaan 15 Den Haag

Stichting de Dag van de bedreigde advocaat en Lawyers for Lawyers nodigen u van harte uit voor het seminar dat in het kader van de Dag van de bedreigde advocaat wordt georganiseerd in Den Haag. Tijdens dit seminar gaat L4L-bestuurslid Harald Wiersema in gesprek met de Hondurese advocaat Linda Samanta Morales Madrid over de huidige situatie van advocaten in Honduras. Lees hier alvast een interview met haar in het Advocatenblad.

Hans Gaasbeek, initiator Dag van de bedreigde advocaat zal een korte inleiding geven over deze Dag van de bedreigde advocaat en over de activiteiten in de andere steden.

Speciale gast:
Linda Samanta Morales Madrid, Advocaat uit Honduras
Moderator: Harald Wiersema, bestuurslid Lawyers for Lawyers

Aansluitend wordt een borrel aangeboden door advocatenkantoor Buren.

Meldt u zich aan voor dit seminar via deze LINK

Indien u dit seminar wilt laten mee tellen voor de Permanente Opleiding dan kunt u een certificaat ontvangen.


De dag van de bedreigde advocaat dag is in 2010 op initiatief van de Europese Democratische Advocaten Organisatie (AED-EDL, www.aed-edl.net), en door de Europese Associatie van Advocaten voor Democratie en Mensenrechten(ELDH, www.eldh.eu ) in het leven geroepen en wordt nu ondersteund door verschillende andere organisaties, waaronder Lawyers for Lawyers.

Meer nieuws uit Honduras