Intimidatie van advocaat Reina Lilian Rodríguez
31 juli 2015

Intimidatie van advocaat Reina Lilian Rodríguez

Honduras

Advocaat Reina Lilian Rodriguez en haar team zijn het onderwerp van intimidatie. Frontline Defenders meldt dit op haar website.

Reina Lilian Rodriguez is een advocaat en zuidelijke regionale afgevaardigde van de Commissión Nacional de los Derechos Humanos – CONADEH (Nationale Commissie voor de Mensenrechten).

Op 30 juni 2015 nam een onbekende persoon van foto’s van de auto’s, het gebouw en de personen die buiten de kantoren van de Nationale Commissie voor de Mensenrechten stonden. Daarnaast werd de officiële auto van de Commissie vernield. Later die avond zag Reina Lilian Rodríguez dat een taxichauffeur voor haar huis stopte en daar foto’s van maakte. De advocaat heeft dit incident onmiddellijk gemeld aan de nationale politie, en wist hen het kentekennummer van de taxi te vertellen.

Deze bedreigingen zouden verband houden met het onderzoek dat Reina Lilian Rodriguez en haar team verrichten naar de moord op Héctor Orlando Martínez Motiño. Op 17 juni 2015 werd Héctor Orlando Martínez Motiño om het leven gebracht met twaalf kogels door onbekende personen. Martínez Motiño stond ten tijde van de moord een student bij, die het slachtoffer was geworden van seksuele intimidatie door een leraar.

Meer nieuws uit Honduras