Dag van de Mensenrechten: Doe mee aan de acties van Lawyers for Lawyers!
9 december 2015

Dag van de Mensenrechten: Doe mee aan de acties van Lawyers for Lawyers!

Saudi Arabia

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – schrijven vele mensen uit de hele wereld brieven. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of bedreigd worden. Hieronder bevinden zich ook vele advocaten voor wie Lawyers for Lawyers actie voert. Regelmatig ondersteunen wij advocaten door het schrijven van brieven aan de autoriteiten van het land waar de advocaat zich bevindt. Individuele deelnames aan onze schrijfacties vergroten het effect hiervan aanzienlijk. Daarnaast proberen wij via social media aandacht te vragen voor de veelal barre situaties waarin advocaten verkeren.


 

Waleed Abu al-Khair

Waleed Abu al-Khair is een vooraanstaand mensenrechtenadvocaat in Saoedi-Arabië. Hij stond veel slachtoffers van mensenrechtenschendingen bij. In juli 2014 werd hij veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf, een reisverbod van gelijke duur na zijn gevangenisstraf en een boete van SR 200.000,- (ongeveer 47.000,- euro). De aanklachten tegen hem zijn onder andere “het er naar streven de staat en het gezag van de koning omver te werpen”.

Lawyers for Lawyers voert al geruime tijd actie voor Waleed en vraagt u hetzelfde te doen. Dat kunt u doen op de volgende manieren:

– Deel Waleed’s foto op Facebook
– Twitter een bericht over Waleed met de hashtag #FreeWALEED
– Doe mee aan de schrijfactie die we voor hem organiseren


 

Razan Zeitouneh

Razan Zeitouneh is een van de belangrijkste advocaten uit Syrië. Zij verdedigde vele politieke gevangenen. Sinds het begin van de crisis in 2011, speelde Razan Zeitouneh een belangrijke rol bij het beschermen van onafhankelijke groepen en activisten in Syrië, en het bijstaan van slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Op 9 december 2013 werd zij samen met haar man en twee collega’s ontvoerd. Sinds die tijd is er niets meer van hen vernomen.

Help ons om ervoor te zorgen dat Razan niet vergeten wordt! U kunt dat op de volgende manieren doen:

– Deel Razan’s foto op Facebook
– Twitter een bericht over Razan met de hashtag #FreeRAZAN

Meer nieuws uit Saudi Arabia